Mój dzień odżywiania z produktów z Biedronki – tylko 22 zł!

Każdy z nas ma ochotę jak najszybciej załatwić kwestię odżywiania…
Dlatego przygotowałam dla Ciebie rozpis/plan posiłków inspirowany produktami z Biedronki. Sama długi czas korzystałam z tego menu. Teraz przez kompletny brak czasu wspomagam się cateringiem dietetycznym, jednak cały czas pamiętam o tym pysznym risotto z menu! Najlepsze jest to, że dzień takiej diety kosztuje Cię tylko 22zł! Jeśli chcesz z cały tydzień posiłków, zapraszam Cię tu > TYGODNIOWY JADŁOSPIS Z BIEDRONKI. W cenie promocyjnej możesz go kupić za 59,99 zł.
Dla Ciebie udostępniam cały dzień z mojego odżywiania! Smacznego!

ŚNIADANIE
CHOCOLOVE SHAKE
- Szpinak – 75 g (3 x Garść)
- Kiwi – 150 g (2 x Sztuka)
- Daktyle, suszone – 30 g (6 x Sztuka)
- Orzechy nerkowca – 15 g (1 x Łyżka) Płatki owsiane – 20 g (2 x Łyżka)
- Kakao 16%, proszek – 10 g (1 x Łyżka)
K:397.6 / B:10.8 / T:11.4 / WP:59.4 / F:9.8 / WW:6.0
Czas przygotowania to 5 minut
1. Zalej daktyle i szpinak mrożony wcześniej wodą by zmiękły.
2. Zmiksuj składniki z 1/4 szklanki wody.
DRUGIE ŚNIADANIE
KANAPKI Z TWAROGIEM, MIODEM I ORZECHAMI
- Miód pszczeli – 10 g (0.4 x Łyżka)
- Orzechy włoskie – 25 g (1.7 x Łyżka)
- Chleb pełnoziarnisty z żyta – 60 g (2 x Kromka) Ser twarogowy chudy – 125 g (0.6 x Opakowanie)
K:464.9 / B:32.9 / T:16.8 / WP:42.0 / F:7.1 / WW:4.3
Czas przygotowania to 5 minut
1. Na pieczywo nałóż twaróg i posmaruj miodem.
2. Posyp zmielonymi lub posiekanymi orzechami.

OBIAD
SAŁATKA
- Papryka czerwona – 140 g (1 x Sztuka)
- Ogórek – 120 g (3 x Sztuka)
- Kiełki rzodkiewki – 24 g (3 x Łyżka)
- Oregano (suszone) – 1 g (0.3 x Łyżeczka)
- Bazylia (suszona) – 1 g (0.2 x Łyżeczka)
- Pieprz czarny mielony – 1 g (1 x Szczypta)
- Ocet jabłkowy z dojrzałych jabłek – 3 g (1 x Łyżeczka)
K:500.7 / B:30.2 / T:21.7 / WP:42.7 / F:7.9 / WW:4.3
Czas przygotowania to 10 minut
1. Dodatkowo przygotuj łyżkę wody.
2. Wymieszaj oliwę z octem i wodą. Dokładnie wymieszaj dodając przyprawy. 3. Pokrój warzywa i wymieszaj je z kiełkami i dressingiem.
KASZA GRYCZANA GOTOWANA
Kasza gryczana – 50 g (3.8 x Łyżka)
Czas przygotowania: 15 minut
1. Kaszę ugotuj na sypko, według opisu na opakowaniu.
ŁOSOŚ GRILLOWANY
- Sok cytrynowy – 6 g (1 x Łyżka)
- Łosoś, świeży – 100 g (1 x Porcja)
- Oliwa z oliwek – 5 g (0.5 x Łyżka)
Czas przygotowania: 20 minut
1. Rybę skrop sokiem z cytryny i oliwą z oliwek.
2. Grilluj na patelni z rusztem po około 3 – 4 minuty

KOLACJA
RISOTTO Z PIECZARKAMI, CZERWONĄ FASOLĄ I MOZZARELLĄ (PRZEPIS NA 2 PORCJE) Zjedz 1 z 2 porcji
- Ryż brązowy – 100 g (6.7 x Łyżka)
- Pieczarka uprawna, świeża – 160 g (8 x Sztuka)
- Czosnek – 10 g (2 x Ząbek)
- Zielone papryczki ostre (jalapeno) – 36 g (2 x Sztuka)
- Koncentrat pomidorowy, 30% – 100 g (4 x Łyżka)
- Fasola czerwona w zalewie (konserwowa) – 160 g (8 x Łyżka)
- Kurkuma – 2 g (0.4 x Łyżeczka)
- Curry – 1 g (1 x Szczypta)
- Mielona słodka papryka – 1 g (0.2 x Łyżeczka)
- Ser, mozzarella – 30 g (2 x Porcja)
- Oliwa z oliwek – 5 g (0.5 x Łyżka)
Czas przygotowania: 20 minut
1. Dodatkowo przygotuj: ok 100 ml wody.
2. Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
3. Posiekaj drobno papryczki. Jeśli chcesz by potrawa była ostrzejsza, wykorzystaj również ziarenka. By uzyskać łagodniejszy smak, pozbądź się ziarenek i/ lub użyj mniej ostrej papryczki.
4. Podsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek razem z pieczarkami. Dodaj ostrą papryczkę.
5. Zalej 100ml wody i gotuj do momentu, aż w połowie wyparuje.
6. Dodaj koncentrat z wodą i fasolę.
7. Wymieszaj ryż z sosem, dodaj przyprawy. Gotuj przez chwilę.
8. Dodaj na potrawę starty ser.
K:377.1 / B:17.0 / T:7.5 / WP:52.4 / F:12.2 / WW:5.3
